Vi sidder klar til at hjælpe dig ud af dit misbrug. Ring 50 55 90 11 og få hjælp i dag


Misbrugsbehandling

Få professionel hjælp til dit misbrug

I vores behandlingstilbud vil du i samarbejde med vores dygtige behandlere få større indsigt i, hvorfor du tager stoffer. Du vil få hjælp til at løse de bagvedliggende problemer, så du kan finde nye mestringsstrategier og forholde dig til dit stofmisbrug på en mere reflekteret måde.

Når du får større indsigt i dine adfærdsmønstre, kan du arbejde med at forebygge dit stofindtag. Du lærer, hvordan du fravælger stoffer og får et liv uden rusmidler og stofmisbrug. I UDVEJE´s behandlingstilbud er der fokus på at lære dig at leve på en ny måde. Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at tage stoffer

Behandlingstilbud

Uanset om du har brug for intensiv behandling op til fem dage om ugen eller et særligt tilrettelagte behandlingstilbud, hvis du er i gang med uddannelse eller i arbejde, kan UDVEJE hjælpe dig.

Vi har behandlingstilbud for misbrug af alle typer af stoffer – eksempelvis kokain, hash, heroin, MDMA, Methamfetamin, Xanax og ritalin. Vi tilbyder også behandling, hvis du er blevet afhængig af medicin.

Vores forskellige behandlingstilbud tager højde for, hvilken fase af forandringscirklen, du befinder dig i.

 

Indsigt
Når du får større indsigt i dine adfærdsmønstre, kan du arbejde med at forebygge dit stofindtag.

 

Adfærd
Lær at leve på en ny måde, hvor du fravælger stoffer og får et liv uden rusmidler og stofmisbrug.

 

Livet
Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at tage stoffer.

 

Forandringscirklen – vejen ud af misbrug

Der er ikke to mennesker, der har præcis den samme vej ud af deres misbrug, men de fleste vil i løbet af processen henimod et liv uden rusmidler komme igennem følgende fem faser på deres vej ud af misbruget:

 

1. Før-overvejelse

Du tænker ikke, at du har et problem med stoffer, eller du overvejer ikke at ændre på det.

2. Overvejelse

Ambivalens kendetegner denne fase. Det ene øjeblik synes du, stoffer er et problem for dig, det næste øjeblik anser du ikke stofferne for at være et problem. Du overvejer fordele og ulemper ved at ændre på dit indtag af rusmidler, og du svinger imellem at tro på at du kan ændre det, og at du ikke kan.

3. Beslutning

Du erkender, at du har et problem med stoffer, og beslutter dig for, at du vil være stoffri. Du begynder måske på egen hånd at eksperimentere med at nedsætte dit indtag af stoffer eller søger information om misbrugsbehandling.  Du er måske her lige nu?

4. Handling og vedligeholdelse

Du er kommet til det punkt, hvor du ved, hvad der skal til for at ændre dit stofmisbrug og går i gang. Dine perioder uden misbrug bliver længere. I denne fase er det normalt med tilbagefald, som for de fleste er en del af processen henimod varig stoffrihed.

 

Få den rigtige hjælp ud af dit misbrug

Uanset hvilken fase, du befinder dig i, kan du få støtte og motivation til at fastholde din afholdenhed fra stoffer i vores forskellige ambulante behandlingstilbud.
I vores gruppebehandling får du støtte af andre mennesker, der befinder sig i en situation, der minder om din. Desuden får du hjælp af vores erfarne misbrugsbehandlere, der leder grupperne.
Tilbagefald, eller slips, er en naturlig del af processen henimod stoffrihed. Hvis du tager et tilbagefald undervejs i din misbrugsbehandling, så kan du blive stoffri igen. Måske skal du, i en periode, have et mere intensivt behandlingstilbud for – igen – at blive fri af stofferne?