Vi sidder klar til at hjælpe dig ud af dit misbrug. Ring 50 55 90 11 og få hjælp i dag


Hashmisbrug

 

Lad os hjælpe dig

Den mest almindelige måde at indtage hash på, er ved at ryge det sammen med tobak, men det kan også blandes i mad eller te. Når stoffet spises eller drikkes, vare hashrusen længere og det bliver vanskeligere at styre virkningen.

 

Hashmisbrug

Misbrug af hash kan give større problemer end de fleste mennesker regner med. Hyppig brug af hash hænger sammen med andre sociale problemer. Fordi hashrygning nedsætter dine kognitive funktioner, påvirker misbruget din evne til at tage en uddannelse, eller passe dit arbejde.

Hash er i Danmark den mest udbredte form for cannabis og det mest udbredte rusmiddel efter alkohol. Cannabis er et rusmiddel, der udvindes af hampeplanten, der indeholder det virksomme stof THC. Der findes også THC i beslægtede rusmidler som pot, skunk o.l., men indholdet varierer i styrke for de forskellige produkter.

 

Hashrusen: Bivirkninger og symptomer ved hashrygning

  • Hash ændrer dine sanseoplevelser og dit humør. Du oplever måske lys og lyde på en mere intens måde, når du er påvirket. De første gange du prøver hash, eller hvis du kun sjældent indtager det, kan du blive opstemt og få det man kalder “grineflip” og ”ædeflip”.
  • Hashrusen opleves af mange som afslappende og beroligende, men du kan også allerede fra starten, opleve bivirkninger som panikangst eller få en hashpsykose.
  • Efter hyppig indtagelse af hash i en kort periode, udvikler din krop tolerance og du skal have mere og mere af stoffet, for at opnå den eftertragtede rus.
  • Ryger du hash regelmæssigt, bliver du dårlig til at huske, at indlære og til løse problemer. Du bliver sløv og søvnig og får svært ved at tage initiativ og koncentrere dig – ikke kun når du er påvirket,
  • men hele tiden.
  • Disse bivirkninger og symptomer kan vare ved i flere måneder, efter du har stoppet dit hashmisbrug.
  • Hvordan du reagerer på hash er individuelt og afhænger af dine dispositioner.
  • Har du en psykisk lidelse vil du være særligt sårbar overfor hash, men samtidig vil du måske forsøge at ”selvmedicinere” med hash. Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle menneskerbliver nedtrykte af hash.
  • Nyere forskning peger på at mennesker med et dagligt forbrug af cannabis, øger risikoen for at få en psykose med 3-5 gange.Rusen varer som regel en 3-4 timer, men hashen bliver længere tid i kroppen.
  • Hash påvirker din evne til at opfatte, huske og handle i op til et døgn efter indtagelse og kan spores i kroppen flere uger efter.

 

Kom ud af dit hashmisbrug

Måske har du ikke udviklet en decideret afhængighed, men har et stort forbrug eller et problematisk forbrug, hvilket er når dit hashmisbrug skaber problemer i dit liv. Vi kan være din Udvej så du får glæden ved livet tilbage.

 

Pårørende til hashmisbruger

Som pårørende er det ofte frustrerende at se sine nære leve i et misbrug, som han eller hun ikke selv vil anerkende. Som pårørende sidder du måske med en følelse af magtesløshed og skyldfølelse. Vi kan være udvejen for dig og din pårørende i processen til et liv uden misbrug og afhængighed.

 

Hashmisbrug og afhængighed giver abstinenser

Måske er du kommet til et punkt, hvor du ikke kan stoppe med at ryge hash?

Det bliver sværere jo oftere og jo mere du ryger. Efter cirka en måneds hyppig hashrygning, vil du opleve symptomer som ubehag (abstinenser), hvis du holder op med hash. Dit humør bliver påvirket og du kan fx blive irriteret, rastløs eller få svært ved at sove.

Du vil derfor sandsynligvis føle dig fristet til at ryge hash igen for at få abstinenserne til at forsvinde. Så kører den onde cirkel som kan være svært at bryde ved egen kraft.

 

Manglende dømmekraft

Hash kan give en følelse af, at der er nogen efter en – og at man tænker bedre og er klogere end andre. Ofte vil man bruge undskyldninger for misbruget som: “Det er jo bare en plante og det er medicin og helt uskadeligt”.

 

Alvorlige indlæringsproblemer

Jo oftere du ryger hash, jo mere THC vil der ophobe sig i din hjerne og dine andre fedtvæv. Denne ophobning vil gøre, at du konstant er hæmmet af THC’s effekter, uanset at du ikke har røget i flere uger.

 

Depression og psykose

Hashmisbrug kan udløse depression og paranoid psykose med hallucinationer. Dette er kritisk alvorlige tilstande, som kan være forbundet med risiko for selvmord og det kan blive nødvendigt med psykiatrisk behandling eller indlæggelse.

 

Hashmisbrug og behandling

Der skønnes at være omkring 33.000 personer i Danmark, der har et stofmisbrug. En tredjedel af dem der har et stofmisbrug, har udelukkende et forbrug af hash.